Stap voor stap naar sterke voeten

Sterke Voeten

Onze voeten hebben veel invloed op hoe we bewegen. Als u sterke voeten heeft, kunt u beter en langer lopen en heeft u een betere houding.

Blote voeten

Op blote voeten lopen is eigenlijk het beste. Dat kan buiten, bijvoorbeeld in het gras, in het bos of op het zand. Overal in Nederland zijn er speciale paden waar u op blote voeten kunt lopen, vaak in mooie natuurgebieden. Thuis en in uw tuin kunt u ook uw schoenen en sokken uitdoen.

Doe het rustig aan als u begint met lopen op blote voeten. Uw voeten hebben tijd nodig om eraan te wennen.

De juiste schoenen

Soms is het niet handig om op blote voeten te lopen. Dan zijn goede schoenen belangrijk. Er zijn heel veel verschillende soorten schoenen. Hoge hakken zijn slecht voor uw voeten. Een klein hakje is prima. Flexibele en verende sportschoenen zijn het beste. Het is belangrijk om regelmatig andere schoenen te dragen en ze goed te laten luchten.

Veel mensen dragen schoenen die te klein zijn. In de middag zijn uw voeten wat dikker dan in de ochtend. ‘S middags is daarom het beste moment om schoenen te passen.

Verzorging

Het is belangrijk om uw voeten te verzorgen. Knip u nagels regelmatig en knip ze recht af om problemen te voorkomen. Zorg dat uw voeten schoon en droog blijven, zodat er geen ontstekingen ontstaan. Vervang elke dag uw sokken en was uw voeten dagelijks met water en zeep. Droog uw voeten goed. U kunt ook uw voeten masseren om de bloedsomloop te verbeteren.

Beweging

Beweging is het belangrijk voor sterke voeten en een sterk lichaam. Maak dagelijks een wandelingetje en doe speciale oefeningen om uw voetspieren te versterken. U kunt bijvoorbeeld met uw voet over een tennisbal rollen of met uw enkels meerdere keren in een cirkel bewegen.

Als u problemen met uw voeten heeft, maak dan een afspraak met Algera Fysiotherapie. Wij hebben speciale behandelingen om uw voeten weer te herstellen, zoals beweegprogramma’s, shockwave therapie en dry needling.

Stap voor stap naar sterke voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button