Vergoedingen voor chronische aandoeningen: wat is inbegrepen?

Chronische aandoeningen

Vaak denken mensen dat alle behandelingen voor chronische aandoeningen bij de fysiotherapeut worden vergoed. Dat is niet altijd het geval. Soms noemen artsen een aandoening ‘chronisch’, maar ze weten niet altijd precies hoe de vergoedingsregels voor fysiotherapie werken. Er is een speciale lijst van de overheid met aandoeningen die als ‘chronisch’ worden gezien. Alleen deze aandoeningen worden vergoed.

Wel of niet chronisch

‘Chronisch’ betekent ‘langdurig’. Een chronische aandoening is een gezondheidsprobleem waar u lang, soms de rest van uw leven, last van heeft. Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de behandeling van een chronische aandoening bij een fysiotherapeut. De overheid heeft een lijst gemaakt met aandoeningen die zij ‘chronisch’ noemen. Alleen de behandelingen voor deze chronische aandoeningen worden door de basisverzekering betaald.

Soms heeft u een aandoening waar je lang last van hebt, maar die niet op de lijst staat. Bijvoorbeeld, psoriasis is een langdurige huidziekte, maar staat niet op de lijst van chronische aandoeningen en wordt dus niet vergoed. Littekens staan wel op de lijst en worden dus wel gezien als chronisch.

Tijdelijke vergoedingen

Soms is de vergoeding voor de behandeling van een chronische aandoening tijdelijk. Bijvoorbeeld de behandeling van bekkeninstabiliteit na een bevalling, waarbij maar drie maanden worden vergoed.

Behandelingen bij de diagnose van kanker

Bij de diagnose van kanker worden behandelingen bij een fysiotherapeut gewoonlijk vergoed. Soms moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen als u geen aanvullende verzekering heeft (alleen een basisverzekering). Let op: u moet in elk geval uw eigen risico betalen.

Conclusie

Als u aandoening chronisch is, betekent dit niet meteen dat u een vergoeding voor de behandeling krijgt. Heeft u hierover vragen? Stel ze gerust aan ons. Bij Algera staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook voor de behandeling van uw gezondheidsproblemen kunt u op ons rekenen. We doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te verhelpen, zodat u volop van uw leven kunt genieten.

Vergoedingen voor chronische aandoeningen: wat is inbegrepen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button