Specialist in bewegen

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het menselijk bewegen. Zowel in uw dagelijkse omgeving, beroep of maatschappelijke participatie. Jaarlijks nemen ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders contact op met de eerstelijns fysiotherapeut met klachten betreffende hun bewegingsapparaat.

Hulpvraag

U komt met een hulpvraag bij ons binnen. U heeft ergens last van, vaak met pijn. Dat kan een beweegprobleem zijn, maar ook een probleem in rust, tijdens zitten of liggen. Voor u maar ook voor ons is de hulpvraag belangrijk: het geeft inzicht in waar u naar toe wilt, en het geeft ons een richting waar wij naar toe kunnen werken. Vanuit de hulpvraag worden de behandeldoelen met u vastgesteld.

Onderzoeken

Onze fysiotherapeuten zijn specialisten in beweging. We kijken, onderzoeken en voelen beweging. In spieren, gewrichten, kapsels en banden. Het bewegingsapparaat in alle facetten. Ook de aansturing vanuit de hersenen, via zenuwbanen, de functie van het hart en de longen, doorbloeding en ademhaling, veel wat het lichaam nodig heeft wordt door ons onderzocht. Als er problemen zijn met houding en bewegen proberen wij de oorzaak te vinden en zo het probleem met u op te lossen.

Fysio gesprek aanvragen? 

Fysiotherapie

Behandelen

Vanuit de resultaten van het onderzoek volgt een behandelplan, dat we samen met u opstellen. De behandeling is gericht op herstel:  herstel van een goede houding, op weer prettig kunnen bewegen, maar ook op het verdwijnen van pijn. Dat kan doordat wij de gewrichten weer laten bewegen, of de spieren weer soepeler en sterker maken. Met behulp van oefeningen het lichaam (en de geest) weer in balans brengen. We geven daarbij natuurlijk ook adviezen om herhaling van klachten te voorkomen.

(Na)Zorg

Als de behandeldoelen zijn behaald is onze zorg nog niet voorbij. Door de adviezen en oefeningen die u hebt gekregen bent uzelf in staat om voor de nazorg “te zorgen”. Veel oefeningen en adviezen staan dan inmiddels in uw geheugen bijgeschreven. We zorgen ook voor een geheugensteuntje d.m.v. oefeningen online. Filmpjes met de beste oefeningen die u thuis op de computer of op de mobiele telefoon kunt inzien. Zo kan het resultaat lang behouden blijven.

Schuiven naar boven
Call Now Button