Elastische kousen

Specialist in elastische kousen

ELASTISCHE KOUSEN

Therapeutische elastische kousen (ook wel steunkousen of compressiekousen genoemd) zijn een hulpmiddel dat uitwendige druk uitoefent op (delen van) het been of de arm. Door het uitoefenen van druk wordt het terugstromen van vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Hierdoor kan oedeem worden voorkomen, afnemen of stabiliseren.

Therapeutische elastische kousen zijn verkrijgbaar in verschillende drukwaarden, lengtes, uitvoeringen en kleuren. De kousen zijn zowel in confectiematen of maatwerk verkrijgbaar. Samen met uw kousenspecialist wordt gekeken wat voor u het beste past. De kousen hebben een drukverloop dat afneemt richting lies of oksel.

Compressie door kousen kan geïndiceerd zijn bij bijvoorbeeld: (lip)oedeem, veneuze insufficiëntie, diepe veneuze trombose, spataderen en wondroos. Ook na een operatie, bestraling, infectie of ongeval kunnen klachten optreden waarbij compressie verlichting kan bieden. De druk van de kous zal het lichaam helpen bij het afvoeren van het vocht en hiermee kan pijn worden geminimaliseerd. Om te bepalen welke kous voor u geschikt is, is het belangrijk dat deze nauwkeurig aangemeten wordt.

Bij Algera Fysiotherapie zijn wij in staat het totale pakket aan te bieden van de behandeling richting een stabiele situatie en het aanmeten van de steunkousen. De behandeling kan mogelijk bestaan uit manuele lymfedrainage, zwachtelen en /of lymftaping. Daarnaast kunt u bij ons ook therapeutische elastische kousen aan laten meten, als u niet voor andere behandeling aan ons verbonden bent.

Kousen met een compressieklasse 2 of hoger komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering vanuit het basispakket. Per jaar kunt u twee stuks of twee paar aanvragen.

Voor meer informatie kunt u langskomen aan de Nassaustraat 45 te Lisse of telefonisch contact opnemen op telefoonnummer: 0252-426338

Schuiven naar boven
Call Now Button