Onze Specialisten

HET TEAM

Ontmoet ons leuke team van specialisten op het gebied van fysiotherapie. 

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

Peter Algera

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

BIG-nummer: 89032983504

Mijn naam is Peter Algera. Ik ben sinds 1984 fysiotherapeut en sinds 1997 manueel therapeut. In 2002 werd ik eigenaar en mede-oprichter van Algera Fysiotherapie. Mijn interessegebieden zijn en ik ben geschoold in: COPD, diabetes, neurologische aandoeningen, ademhalings- en ontspanningstherapie. Tevens is het behandelen van schouderklachten mijn specialisatie. Ik ben aanwezig op maandag tot en met vrijdag.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

Ingrid Algera-de Vroom

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

BIG-nummer: 29035418204

Mijn naam is Ingrid Algera-de Vroom. Ik ben werkzaam als fysiotherapeut sinds 1985 en sinds 2002 mede-oprichter en eigenaar van Algera Fysiotherapie. Sinds 1999 ben ik gespecialiseerd in de behandeling van oedeempatiënten. Ook de begeleiding en revalidatie van oncologiepatiënten en het aanmeten van steunkousen behoren tot mijn expertisegebieden. In 2002 heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met COPD en astma. Daar is dit jaar het revalideren na COVID-19 bijgekomen. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik vind het belangrijk samen met u, en in samenwerking met alle behandelaars, te werken aan uw gezondheid en kwaliteit van leven.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut/ Oncologie Fysiotherapeut

Dagmar Berkelaar-Koster

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut/ Oncologie Fysiotherapeut

BIG-nummer: 19057399004

Mijn naam is Dagmar Berkelaar en sinds 2003 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Vanaf 1 juli 2018 ben ik mede-eigenaar van Algera Fysiotherapie. Ik ben in 2002 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en in 2007 heb ik mijn diploma tot Oedeemfsyiotherapeut gehaald. In 2018 ben ik afgestudeerd als Oncologiefysiotherapeut MSc. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik heb mijn specialisatie in het revalideren en begeleiden van kankerpatiënten in alle fasen van de ziekte en het behandelen van oedeemklachten. Door de samenwerking met verschillende zorgverleners ben ik er van overtuigd dat wij de best mogelijke begeleiding kunnen geven aan de patiënten. Ook heb ik ervaring en scholing in het begeleiden van diabetes patiënten.
Fysiotherapeut/Handtherapeut

Jolanda Hylkema-Baars

Fysiotherapeut/Handtherapeut

BIG-nummer: 49912474304

Mijn naam is Jolanda Hylkema - Baars en sinds maart 2010 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2010 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden en in 2011 heb ik de opleiding handtherapie afgerond. Ik ben aanwezig op de maandagmiddag, dinsdag, woensdagochtend en vrijdag. Naast de algemene fysiotherapie heb ik ervaring in het begeleiden van patiënten in de hartrevalidatie en handtherapie. Ik vervaardig op maat gemaakte spalken en ook echografie en shockwave behoren tot mijn expertise. Daarnaast heb ik nauw contact met handtherapeuten en plastisch chirurgen uit de omgeving waardoor we samen tot een complete behandeling voor de patiënt kunnen komen. Ik vind het belangrijk om inzicht te geven in uw klacht en een passende, persoonlijke behandeling te bieden. Daarin staan uw wensen en doelen centraal.
Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

Michel van der Klauw

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

BIG-nummer: 19912797004

Mijn naam is Michel van der Klauw. Ik ben geboren en getogen in Lisse en sinds 2010 werkzaam bij Algera Fysiotherapie. Na de opleiding Fysiotherapie heb ik de Masteropleiding Manuele Therapie (MSc) in 2017 afgerond en begin 2021 de opleiding tot MSU-echografist. Wat mij aanspreekt in het vak fysiotherapie/manuele therapie is de grote diversiteit aan klachten en mensen die ik tegenkom. Om deze diversiteit te behouden, heb ik mij naast wervelkolom-gerelateerde klachten vanuit de manuele therapie, gespecialiseerd in het behandelen van mensen met etalagebenen, COPD, de revalidatie na COVID-19 (lid van Chronischzorgnet.nl) en echografie. Tevens besteed ik regelmatig tijd aan het behandelen van mensen thuis, bijvoorbeeld voor de revalidatie na een nieuwe knie- of heupoperatie. Tenslotte werk ik twee keer per week in het woningencomplex van Eikenhorst, waar Algera Fysiotherapie een eigen behandelkamer heeft. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Fysiotherapeut/Oncologie Fysiotherapeut

Carolien Molenaar

Fysiotherapeut/Oncologie Fysiotherapeut

BIG-nummer: -

Mijn naam is Carolien Molenaar en sinds oktober 2019 ben ik werkzaam binnen de praktijk. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en daarnaast ben ik in juni 2018 afgestudeerd als Oncologie Fysiotherapeut MSc. In februari 2021 rond ik de opleiding tot MSU-echografist af. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Ik heb ervaring met het begeleiden en revalideren van mensen met kanker, in elke fase van de ziekte. Daarnaast liggen mijn aandachtsgebieden bij neurologische, complexe problematiek en multidisciplinaire behandeling. Voor de behandeling met Shockwave Therapie kunnen mensen ook bij mij terecht. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook werkzaam als docent op de opleiding Master Oncologic Physical Therapy bij Avans+.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

Suzanna Haak

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

BIG-nummer: 19063260404

Mijn naam is Suzanna Haak en sinds mei 2018 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2004 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht en in 2006 als oedeemtherapeute ad modum Casley. Ik ben aanwezig op de dinsdag, woensdagavond, donderdag en zaterdagochtend. Ik heb ervaring met het behandelen van oedeemklachten, oncologierevalidatie, aanmeten van therapeutisch elastische kousen/ compressietherapie en het geven van sporttrainingen. Mijn aandachtsgebieden liggen bij algemene fysiotherapie, (lip-)oedeem-, compressietherapie en behandelen pre- en postpartum klachten. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich op hun gemak en vertrouwd voelen, zodat we samen kunnen werken naar een zo optimale kwaliteit van leven.
Fysiotherapeut/Psychosomatisch Fysiotherapeut i.o.

Sharon van Helden

Fysiotherapeut/Psychosomatisch Fysiotherapeut i.o.

BIG-nummer: 29921813604

Mijn naam is Sharon van Helden en sinds januari 2019 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2016 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en in 2022 ben ik van plan af te studeren als psychosomatisch fysiotherapeut (Msc). Ik ben aanwezig op de dinsdag, woensdag en donderdag. Ik heb ervaring met chronische pijnklachten, waaronder fibromyalgie. Daarnaast liggen mijn aandachtsgebieden op het punt van ademhaling en ontspanning bij bijvoorbeeld burn-out en depressieklachten. Dit komt goed samen binnen de psychosomatiek. Het mooie aan de psychosomatiek vind ik de samenwerking met de cliënt om samen naar passende oplossingen te zoeken.
Fysiotherapeut/Handtherapeut

Levi van Steijn

Fysiotherapeut/Handtherapeut

BIG-nummer: 49925351004

Mijn naam is Levi van Steijn. In januari 2019 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Thim van der Laan en sinds 1 januari 2020 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in het team van Algera fysiotherapie. Na inmiddels zo’n anderhalf jaar werkervaring op te hebben gedaan als fysiotherapeut ben ik in september gestart met de opleiding tot handtherapeut. Het leuke aan het werken als fysiotherapeut vind ik dat vrijwel elke casus als werkdag anders is. Vanuit mijn stages en voorgaande werkzame periode heb ik ervaring in orthopedische revalidatie en sportklachten.
Fysiotherapeut/Kinderfysiotherapeut

Eefje van Dansik – Smith

Fysiotherapeut/Kinderfysiotherapeut

BIG-nummer: 09062680604

Mijn naam is Eefje van Dansik en sinds augustus 2021 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2007 als kinderfysiotherapeut. Ook ben ik geschoold in de hartrevalidatie. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik heb ervaring met het behandelen van kinderen van 0-18 jaar met een (verdenking van) afwijking in motoriek of motorische ontwikkeling. Kinderen kunnen met een verwijzing of DTF bij de mij terecht. Ik kijk dan naar de normale ontwikkeling en eventuele afwijkingen of vertraging hiervan.
Sportinstructeur

Damian Nieuwenhuis

SportinstructeurMijn naam is Damian Nieuwenhuis en ik ben sinds april 2021 werkzaam bij Algera Fysiotherapie als sportinstructeur. In juli 2021 ben ik afgestudeerd van het CIOS Haarlem/Hoofddorp als sport – en beweegcoördinator. Binnen de praktijk verzorg ik sportlessen, zowel binnen als buiten, begeleid ik de fysiofitness groepen en assisteer ik de fysiotherapeuten in de oefenzaal. Voor mij zit de uitdaging in het waarborgen van de kwaliteit van bewegen. Tevens probeer ik iedere beweger op zijn/haar eigen niveau uit te dagen en te stimuleren bij het behalen van de individuele doelen. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Receptioniste

Betty de Haan-van Zon

ReceptionisteMijn naam is Betty de Haan-van Zon. Ik ben sinds 2002 werkzaam in onze praktijk als receptioniste. Ik vind het belangrijk dat u zich welkom en op uw gemak voelt wanneer u bij ons binnenkomt. Ik ben aanwezig op dinsdag- en vrijdagmorgen en donderdagmiddag.
Receptioniste

Yvonne van Stijn

ReceptionisteMijn naam is Yvonne van Stijn en ben sinds juni 2018 werkzaam in de praktijk. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in de commerciële dienstverlening. Na een mooi avontuur van 5 jaar in het buitenland wonen en werken ben ik weer teruggekeerd naar Hillegom. Inmiddels zitten beide kinderen op school en groeide bij mij het verlangen om weer te gaan werken. Als administratief medewerkster ben ik o.a. verantwoordelijk voor het beheer van de agenda’s, rekeningen en declaraties. Tevens behoort een deel van de uitvoer van het kwaliteitsbeleid tot mijn taken. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot het bovengenoemde kunt u op maandag, woensdag en donderdagochtend bij mij terecht.
Receptioniste

Suzan Langeveld

Receptioniste

Mijn naam is Suzan Langeveld. Sinds mei 2020 ben ik het team van baliemedewerkers komen versterken. Ik ben aanwezig op dinsdag- en vrijdagmiddag. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het beheer van de agenda’s, het beantwoorden van de telefoon en alle andere voorkomende baliewerkzaamheden.

Samen kijken we naar de beste oplossing.

Algera Fysiotherapie is een 3***- en een plus-praktijk met een enthousiast team van fysiotherapeuten. KWALITEIT HEEFT ONZE PRIORITEIT. Nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie worden dan ook op de voet gevolgd en zonodig door bijscholing up-to-date gehouden.
Schuiven naar boven
Call Now Button