Onze Specialisten

HET TEAM

Ontmoet ons leuke team van specialisten op het gebied van fysiotherapie. 

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

Peter Algera

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

BIG-nummer: 89032983504

Mijn naam is Peter Algera. Ik ben sinds 1984 fysiotherapeut en sinds 1997 manueel therapeut. In 2002 werd ik eigenaar en mede-oprichter van Algera Fysiotherapie. Mijn interessegebieden zijn en ik ben geschoold in: COPD, diabetes, neurologische aandoeningen, ademhalings- en ontspanningstherapie. Tevens is het behandelen van schouderklachten mijn specialisatie. Ik ben aanwezig op maandag tot en met donderdag.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

Ingrid Algera-de Vroom

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

BIG-nummer: 29035418204

Mijn naam is Ingrid Algera-de Vroom. Ik ben werkzaam als fysiotherapeut sinds 1985 en sinds 2002 mede-oprichter en eigenaar van Algera Fysiotherapie. Sinds 1999 ben ik gespecialiseerd in de behandeling van oedeempatiënten. Ook de begeleiding en revalidatie van oncologiepatiënten en het aanmeten van steunkousen behoren tot mijn expertisegebieden. In 2002 heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met COPD en astma. Daar is in 2021 het revalideren na COVID-19 bijgekomen. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik vind het belangrijk samen met u, en in samenwerking met alle behandelaars, te werken aan uw gezondheid en kwaliteit van leven.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut/ Oncologie Fysiotherapeut

Dagmar Berkelaar-Koster

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut/ Oncologie Fysiotherapeut

BIG-nummer: 19057399004

Mijn naam is Dagmar Berkelaar en sinds 2003 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Vanaf 1 juli 2018 ben ik mede-eigenaar van Algera Fysiotherapie. Ik ben in 2002 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en in 2007 heb ik mijn diploma tot Oedeemfsyiotherapeut gehaald. In 2018 ben ik afgestudeerd als Oncologiefysiotherapeut MSc. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik heb mijn specialisatie in het revalideren en begeleiden van kankerpatiënten in alle fasen van de ziekte en het behandelen van oedeemklachten. Door de samenwerking met verschillende zorgverleners ben ik er van overtuigd dat wij de best mogelijke begeleiding kunnen geven aan de patiënten. Ook heb ik ervaring en scholing in het begeleiden van diabetes patiënten.
Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

Michel van der Klauw

Fysiotherapeut/Manueeltherapeut

BIG-nummer: 19912797004

Mijn naam is Michel van der Klauw. Ik ben geboren en getogen in Lisse en sinds 2010 werkzaam bij Algera Fysiotherapie. Na de opleiding Fysiotherapie heb ik de Masteropleiding Manuele Therapie (MSc) in 2017 afgerond en begin 2021 de opleiding tot MSU-echografist. Wat mij aanspreekt in het vak fysiotherapie/manuele therapie is de grote diversiteit aan klachten en mensen die ik tegenkom. Om deze diversiteit te behouden, heb ik mij naast wervelkolom-gerelateerde klachten vanuit de manuele therapie, gespecialiseerd in het behandelen van mensen met etalagebenen, COPD, de revalidatie na COVID-19 (lid van Chronischzorgnet.nl) en echografie. Tevens besteed ik regelmatig tijd aan het behandelen van mensen thuis, bijvoorbeeld voor de revalidatie na een nieuwe knie- of heupoperatie. Tenslotte werk ik twee keer per week in het woningencomplex van Eikenhorst, waar Algera Fysiotherapie een eigen behandelkamer heeft. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Fysiotherapeut/Oncologie Fysiotherapeut

Carolien Sterrenburg – Molenaar

Fysiotherapeut/Oncologie Fysiotherapeut

BIG-nummer: 39917234604

Mijn naam is Carolien Molenaar en sinds oktober 2019 ben ik werkzaam binnen de praktijk. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en daarnaast ben ik in juni 2018 afgestudeerd als Oncologie Fysiotherapeut MSc. In februari 2021 rond ik de opleiding tot MSU-echografist af. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Ik heb ervaring met het begeleiden en revalideren van mensen met kanker, in elke fase van de ziekte. Daarnaast liggen mijn aandachtsgebieden bij neurologische, complexe problematiek en multidisciplinaire behandeling. Voor de behandeling met Shockwave Therapie kunnen mensen ook bij mij terecht. Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik ook werkzaam als docent op de opleiding Master Oncologic Physical Therapy bij Avans+.
Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

Suzanna Haak

Fysiotherapeut/Oedeemtherapeut

BIG-nummer: 19063260404

Mijn naam is Suzanna Haak en sinds mei 2018 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2004 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht en in 2006 als oedeemtherapeute ad modum Casley. Ik ben aanwezig op de dinsdag, woensdagavond, donderdag en zaterdagochtend. Ik heb ervaring met het behandelen van oedeemklachten, oncologierevalidatie, aanmeten van therapeutisch elastische kousen/ compressietherapie en het geven van sporttrainingen. Mijn aandachtsgebieden liggen bij algemene fysiotherapie, (lip-)oedeem-, compressietherapie en behandelen pre- en postpartum klachten. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich op hun gemak en vertrouwd voelen, zodat we samen kunnen werken naar een zo optimale kwaliteit van leven.
Sportinstructeur

Tanya Nieuwland

Sportinstructeur

Mijn naam is Tanya Nieuwland en ik ben sinds september 2022 werkzaam binnen de praktijk als sportinstructeur. Sinds 1997 ben ik al actief als dansdocent en fitness – en aerobics-instructeur en heb ruim 17 jaar een eigen studio gehad. Mijn specialisatie en passies liggen op het gebied van bewegen voor kinderen, senioren en bewegen tijdens de zwangerschap. In de praktijk begeleid ik cliënten in de fitness en geef ik 'small group trainingen'. Dat laatste doe ik bij voorkeur op muziek, omdat ik vind dat bewegen niet alleen noodzakelijk, maar vooral ook leuk moet zijn. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag en donderdagavond.
Fysiotherapeut/Kinderfysiotherapeut

Eefje van Dansik – Smith

Fysiotherapeut/Kinderfysiotherapeut

BIG-nummer: 09062680604

Mijn naam is Eefje van Dansik en sinds augustus 2021 ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2007 als kinderfysiotherapeut. Ook ben ik geschoold in de hartrevalidatie. Ik ben aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik heb ervaring met het behandelen van kinderen van 0-18 jaar met een (verdenking van) afwijking in motoriek of motorische ontwikkeling. Kinderen kunnen met een verwijzing of DTF bij de mij terecht. Ik kijk dan naar de normale ontwikkeling en eventuele afwijkingen of vertraging hiervan.
Medical trainer

Jeroen van den Beld

Medical trainer

Mijn naam is Jeroen van den Beld. Sinds augustus 2022 ben ik werkzaam als medical trainer. Ik ben in 1992 afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik heb 17 jaar gewerkt als fysiotherapeut in de hartrevalidatie, daarnaast heb ik ook gewerkt als sportfysiotherapeut in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. In 2009 heb ik mijn figuurlijke fysiotherapeutisch schoenen aan de wilgen gehangen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik ben het vak gaan missen en wilde graag weer iets doen waar mijn hart ligt. Mijn passie ligt zowel bij sport als fysiotherapie. Na jarenlange afwezigheid kan dit niet meer als fysiotherapeut, maar na de cursus medical trainer wel als medisch trainer. Met mijn ervaring als fysiotherapeut, kennis en deskundigheid hoop ik u optimaal te begeleiden bij de Fysiofitness en bij andere doelgroepen in de sportzaal.
Fysiotherapeut/Oedeemfysiotherapeut/Oncologiefysiotherapeut MSc

Janneke de Best

Fysiotherapeut/Oedeemfysiotherapeut/Oncologiefysiotherapeut MSc

BIG-nummer: 09062680604

Mijn naam is Janneke de Best. Ik ben sinds mei 2022 werkzaam binnen de praktijk. Ik ben in 2005 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds 2010 ben ik tevens Oedeemfysiotherapeut. In 2023 studeer ik af als Oncologie Fysiotherapeut MSc. Daarnaast heb ik ervaring en affiniteit met onder andere orthopedische klachten en neurologische klachten. Ik werk graag samen met de patiënt om hun persoonlijke doelen te behalen en wil graag bijdragen aan het leveren van de meest optimale zorg bij kanker patiënten. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.
Fysiotherapeut

Suzanne List

Fysiotherapeut

Mijn naam is Suzanne List en sinds november 2023 ben ik werkzaam bij Algera Fysiotherapie. In juli ben ik afgestudeerd in Leiden als fysiotherapeute. In mijn vrije tijd hockey ik en ga ik graag skiën. Momenteel ben ik bezig met mijn pre-master Health Sciences op de Vrije Universiteit in Amsterdam om mijn kennis te verbreden over de gezondheidszorg- en wetenschappen. Ik ben aanwezig op maandag en woensdag.
Receptioniste

Yvonne van Stijn

Receptioniste

Mijn naam is Yvonne van Stijn en ben sinds juni 2018 werkzaam in de praktijk. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in de commerciële dienstverlening. Na een mooi avontuur van 5 jaar in het buitenland wonen en werken ben ik weer teruggekeerd naar Hillegom. Inmiddels zitten beide kinderen op school en groeide bij mij het verlangen om weer te gaan werken. Als administratief medewerkster ben ik o.a. verantwoordelijk voor het beheer van de agenda’s, rekeningen en declaraties. Tevens behoort een deel van de uitvoer van het kwaliteitsbeleid tot mijn taken. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot het bovengenoemde kunt u op maandag, woensdag en donderdagochtend bij mij terecht.
Receptioniste

Betty de Haan-van Zon

Receptioniste

Mijn naam is Betty de Haan-van Zon. Ik ben sinds 2002 werkzaam in onze praktijk als receptioniste. Ik vind het belangrijk dat u zich welkom en op uw gemak voelt wanneer u bij ons binnenkomt. Ik ben aanwezig op dinsdag- en vrijdagmorgen en donderdagmiddag.
Receptioniste

Karin Griekspoor

Receptioniste

Ik ben sinds eind februari 2023 in de praktijk komen werken als receptioniste. Ik vind het belangrijk dat de patiënten vriendelijk ontvangen worden. Mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van de telefoon en e-mails. Tevens beheer ik de agenda’s en doe wat licht administratieve werkzaamheden. Ik ben aanwezig op dinsdag- en vrijdagmiddag.
Stagiair en Sportinstructeur

Tim de Jong

Stagiair en Sportinstructeur

Mijn naam is Tim de Jong. Sinds februari 2024 loop ik stage bij Algera Fysiotherapie. Ik ben derde jaars student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik graag mensen wil helpen die klachten ervaren of zichzelf willen verbeteren. Naast fysiotherapie houd ik van sporten en muziek maken. Naast mijn studie werk ik nog één dag in de week als hovenier en nu ook op de dinsdagavond hier in de praktijk als sportbegeleider. U kunt mij tegenkomen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Samen kijken we naar de beste oplossing.

Algera Fysiotherapie is een 3***- en een plus-praktijk met een enthousiast team van fysiotherapeuten. KWALITEIT HEEFT ONZE PRIORITEIT. Nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie worden dan ook op de voet gevolgd en zonodig door bijscholing up-to-date gehouden.
Schuiven naar boven
Call Now Button