Zwangerfit/mamafit

Specialist in zwangerfit en mamafit

ZwangerFit/MamaFit®

Wil je fit, sterk en met zo min mogelijk klachten je zwangerschap doorlopen? Wil je graag informatie over je zwangerschap , de bevalling en de tijd na de bevalling? Dan is ZwangerFit® misschien wat voor jou!

ZWANGERFIT®

Tijdens een zwangerschap is het belangrijk om goed en op de juiste manier te blijven bewegen. Klachten kunnen hierdoor worden voorkomen, of minder heftig optreden. Het herstel na de bevalling zal ook sneller verlopen als je conditioneel sterk de zwangerschap doorlopen hebt.

Er verandert veel gedurende de zwangerschap, je wordt zwaarder, je zwaartepunt verandert, hormonaal zijn er veel veranderingen, maar ook je bloedvolume neemt toe, je hartslag versnelt en je longcapaciteit neemt af. Dit alles kan ervoor zorgen dat je, je minder energiek gaat voelen en minder actief wordt. Belangrijk is om in ieder geval aan de norm voor gezond bewegen (150 minuten per week matig – intensief bewegen + 2 keer per week botversterkende oefeningen) te blijven voldoen. Dit kan gedaan worden door lopen, fietsen en huishoudelijke activiteiten, maar door de drukte in ons leven schiet het er al gauw bij in en halen we vaak de norm niet. Om je een handje te helpen fit te blijven in de zwangerschap is er de mogelijkheid om zwangerfit®  te volgen, hierbij leer je hoe je op de juiste manier kan blijven bewegen.

Een zwangerfit® les bij Algera Fysiotherapie bestaat uit een combinatie van conditionele training (het trainen van het aerobe uithoudingsvermogen) en het trainen van kracht (kracht uithoudingsvermogen). Er zal een passend programma gemaakt worden waarbij met afwisseling en de juiste intensiteit geprobeerd zal worden om je zo sterk & fit mogelijk te houden. Na de actieve zwangerfit lessen is er aansluitend 30 minuten coaching, waarbij je informatie & adviezen zal ontvangen over de zwangerschap, bevalling en de tijd na de bevalling.

Je kan met zwangerfit® starten vanaf 16 weken zwangerschap.

MAMAFIT

Wil je na de zwangerschap ook weer optimaal in vorm komen, dan bieden wij ook mamafit aan. Vanaf 6 weken na je bevalling mag je hiermee starten en zal er een passend programma opgezet worden welke rekening zal houden met eventuele (pijn)klachten en je mogelijkheden.

Is trainen niks voor jou, maar wil je wel informatie en adviezen ontvangen omtrent de zwangerschap, de bevalling en de tijd na de bevalling? Dan bieden wij ook de mogelijkheid om de coaching-lessen los af te nemen.

Kosten en tijden:

Coaching:     woensdag 18:00 uur-18:30 uur
Zwangerfit:  woensdag 18:30 uur-19:30 uur
Mamafit:      woensdag 19:30 uur- 20:30 uur

Kosten eenmalige intake in overleg
Proefles: gratis
Strippenkaart (10x Zwangerfit/mamafit inclusief coaching): € 155,-
Losse les (vanaf 35 weken mogelijk): € 16,-
Coaching in groepsverband (9 lessen a ca. 30 minuten): € 65,-

Lessen die nog openstaan op je strippenkaart na de bevalling, kun je gebruiken bij mamafit.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van een zwangerschapscursus vanuit de aanvullende verzekering, wil je weten of dit voor jou ook mogelijk is, kijk dan op: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

De ZwangerFit® en mamafit zal gegeven worden door;
Suzanna Haak – Kraaikamp, gecertificeerd ZwangerFit® fysiotherapeut& trainer – YVLO

Voor meer informatie neemt u contact op; telefoonnummer 0252 426 338

Schuiven naar boven
Call Now Button