Beter slapen door fysiotherapie

Goed slapen

Goed slapen is heel belangrijk voor uw gezondheid. Toch hebben veel mensen moeite om lekker te slapen. Dit kan ervoor zorgen dat u moe, snel geïrriteerd of soms zelfs ziek wordt. Als u moeilijk in slaap valt of vaak wakker wordt door pijn of stress, kan fysiotherapie u misschien helpen.

Slaap en pijn

Pijn is vaak de reden waarom mensen slecht slapen. Als u bijvoorbeeld last hebt van uw rug, nek of gewrichten, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen of de hele nacht door te slapen. Een fysiotherapeut kan u helpen door de oorzaak van de pijn aan te pakken. Met oefeningen en behandelingen kan de pijn verminderen, waardoor u beter en comfortabeler kunt slapen.

Oefeningen voor betere slaap

Regelmatig bewegen helpt u om beter te slapen. Een fysiotherapeut kan een oefenprogramma voor u maken dat past bij uw situatie. Dit kunnen lichte oefeningen zijn die u helpen om stress te verminderen en uw bloedcirculatie te verbeteren, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Het is belangrijk om op de juiste momenten te bewegen, zodat het uw slaap niet verstoort. Een fysiotherapeut kan u vertellen wanneer u het beste kunt bewegen of sporten.

Ontspanning

Fysiotherapie gaat niet alleen over oefeningen, maar ook over hoe u kunt ontspannen. Stress en spanning zijn factoren die ervoor kunnen zorgen dat u moeilijk slaapt. Een fysiotherapeut kan u leren hoe u beter kunt ontspannen, bijvoorbeeld met ademhalingsoefeningen of spierontspanningsoefeningen. Deze technieken helpen uw lichaam om tot rust te komen, zodat u makkelijker in slaap valt en beter doorslaapt.

Dry needling

Dry needling richt zich op “triggerpoints” in uw spieren. Dit zijn knopen of gespannen plekken die pijn doen en soms pijn uitstralen naar andere delen van uw lichaam. Bij dry needling steekt de fysiotherapeut een dunne naald in deze knopen. Dit helpt de spier te ontspannen en hierdoor valt u makkelijker in slaap. Bovendien kan dry needling helpen pijn te verminderen door de doorbloeding van uw spieren te verbeteren.

De juiste slaaphouding

Hoe u slaapt, kan veel invloed hebben op uw nachtrust. Een verkeerde slaaphouding kan leiden tot pijn in uw nek, schouders of rug, en daardoor wordt u ‘s nachts wakker. Een fysiotherapeut kan u tips geven over de beste slaaphouding en hoe u pijn kunt voorkomen. Ook kan hij of zij je adviseren over het juiste kussen of matras om beter te slapen.

De oplossing voor betere slaap

Als u moeite heeft met slapen en zoekt naar een oplossing, kunt u rekenen op Algera Fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten helpen de oorzaken van uw pijn aan te pakken, leren u te  ontspannen, stellen een goed oefenprogramma samen en geven u advies.

Beter slapen door fysiotherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button