Goede voornemens: maak het waar!

Sporten

Velen hebben met ingang van het nieuwe jaar goede plannen om gezonder te leven en meer te sporten. Toch blijkt dat hier uiteindelijk maar een select groepje in slaagt. Een gebrek aan motivatie is de grootste valkuil voor onze goede voornemens. Met een aantal handige tips helpen wij u op weg om uw goede voornemens waar te maken.

Stel een doel

Als u een doel stelt, heeft u iets om naar toe werken. Als u voelt dat u stapjes zet om dat doel te behalen, zal dat extra motivatie geven. Zorg daarom wel dat het doel haalbaar is. Anders werkt het juist demotiverend. Stel dus een doel dat past bij uw lichamelijke conditie. En houd in uw achterhoofd dat resultaten nooit direct zichtbaar zijn.

Kies de juiste sport

Ga voor een sport die u leuk vindt. Als u plezier heeft in bewegen, zal het niet snel voelen als een verplichting en is het makkelijker om uw doelen te behalen. Ontdek welke sporten u kunt beoefenen bij u in de buurt. Als u moeite heeft om de juiste sport te vinden, kunt u ook eerst een aantal proeflessen of -trainingen proberen.

Werk met een coach

Trainen onder begeleiding van een coach is in meerdere opzichten goed om uw doelen te behalen. Een coach is er niet alleen om u te motiveren, maar helpt u ook om op de juiste manier te trainen. Misschien is één van onze beweegprogramma’s iets voor u.

Maak een schema

Bepaal hoeveel trainingsmomenten u per week wilt hebben en plaats deze in uw weekplanning. Als u er van tevoren tijd voor vrijmaakt, is de kans veel groter dat het sporten er daadwerkelijk van komt. En heeft u een keer een hele drukke week? Een korte work-out thuis kan natuurlijk ook.

Ga ervoor!

Goede voornemens: maak het waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button