De beste behandeling tegen etalagebenen

etalagebenen

Etalagebenen is een vorm van het zogenaamde ‘perifeer arterieel vaatlijden’ en komen vaker voor op latere leeftijd. Een vaatziekte waarbij slagaderen in uw been zijn vernauwd. De Latijnse benaming voor deze aandoening is ‘claudicatio intermittens’ en betekent letterlijk: met tussenpozen mank lopen.

Klachten bij etalagebenen

Deze ziekte veroorzaakt pijn, kramp of een doof/moe gevoel in uw been. Klachten ontstaan tijdens inspanning en wanneer u stilstaat, zijn de klachten binnen 10 minuten ook weer verdwenen. Bij de één treedt het probleem al op fietsen of (trap)lopen, bij de ander pas bij intensieve beweging. De ziekte kan gepaard gaan met koude voeten, verdikte teennagels en wondjes die herstellen minder snel. De vernauwing in de slagaderen vanwege slagaderverkalking kan erfelijk zijn of worden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, roken, hoge bloeddruk, suikerziekte (diabetes) of verhoogd cholesterol.

Behandeling tegen etalagebenen

Als u bovengenoemde klachten ervaart, kunt u de huisarts laten onderzoeken of de bloedvaten in uw benen vernauwd zijn. Met etalagebenen wordt u meestal doorverwezen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. Onze fysiotherapeut Michel van der Klauw is specifiek geschoold in het geven van training bij etalagebenen. Vaak is een dotterbehandeling of operatie dan niet meer nodig.

Daarbij helpen stoppen met roken, veel bewegen en gezonde voeding om de klachten van deze ziekte tegen te gaan.

De beste behandeling tegen etalagebenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button