Stoptober: samen stoppen met roken in Lisse

Stoptober

Vanaf 1 oktober doen inwoners van Lisse mee aan Stoptober, de landelijke actie om 28 dagen niet te roken. Stoptober is helemaal gratis en door 28 dagen lang te stoppen met roken, merkt u al snel dat u zich fitter en gezonder voelt. Fysiotherapeut Algera steunt u om van Stoptober een succes te maken.

Waarom 28 dagen?

Onderzoek toont aan dat 28 dagen lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Na vier weken zijn de meeste ontwenningsverschijnselen voorbij. Bovendien heeft u vijf keer meer kans om helemaal te stoppen als u deze 28 dagen volhoudt. Dankzij de Stoptober App en de begeleiding op sociale media, zoals Facebook en Instagram, is  ongeveer twee derde van de deelnemers na 28 dagen nog steeds gestopt.

Welke positieve effecten heeft stoppen met roken op je lichaam?

De voordelen van stoppen met roken beginnen bijna meteen. Na 20 minuten dalen uw hartslag en bloeddruk al. Na 2 tot 12 weken voelt u dat uw longen beter werken en krijgt u meer energie. Uw rokershoest verdwijnt na 1 tot 9 maanden. De positieve effecten worden steeds groter, ook op de lange termijn. Na 5 jaar is uw kans op mondholte- en slokdarmkanker gehalveerd en na 10 jaar halveert de kans op hart- en vaatziekten.

Tips om te stoppen

Wilt u meedoen aan Stoptober? Hier zijn enkele handige tips: maak een duidelijk plan, bedenk wat moeilijke momenten voor u kunnen zijn en wat u dan kunt doen om niet verleid te worden tot een sigaret. Download de Stoptober App voor dagelijkse motiverende berichten en tips. Vergeet niet om alles wat met roken te maken heeft weg te gooien. Het kan helpen om samen met anderen te stoppen, zoals een partner of vriend. Heeft u toch gerookt? Blijf positief en probeer nog een keer.

Grijp uw kans!

Stoptober is de kans om echt aan uw gezondheid te werken! Bij Algera Fysiotherapie moedigen we iedereen die meedoet aan Stoptober aan. Onze bewegingsprogramma helpen om u af te leiden en helpen om te ontspannen als u stress heeft vanwege het stoppen  Meer bewegen is ook nog eens goed voor uw lichaam. Samen met het stoppen met roken, is dit een grote stap naar een gezonder leven!

Stoptober: samen stoppen met roken in Lisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button