Bijna twee derde van de werknemers heeft lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten

Bijna twee derde van de werknemers heeft last van lichamelijke klachten. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). 

Waardoor ontstaan de klachten?

De lichamelijke klachten komen vooral door twee oorzaken:

  • Zwaar werk, zoals veel tillen, duwen, trekken of vaak dezelfde bewegingen maken met uw armen en handen, bijvoorbeeld als u schildert of tegels legt.
  • Lang achter een beeldscherm zitten, waarbij u de hele dag zit en te weinig beweegt.

Fysiek werk

Verschillende soorten fysiek werk kunnen verschillende klachten geven. Als u veel tilt, heeft u meer kans op rugpijn. Mensen die duwen en trekken krijgen vaak last van hun schouders. En als u vaak dezelfde bewegingen maakt met uw armen en handen, kunt u klachten krijgen aan uw armen, nek en schouders. Ook als u in een verkeerde houding werkt, kunt u last krijgen van spieren en gewrichten.

Op de computer werken

Mensen die veel achter een computer werken, zitten bijna de hele dag. Op kantoor zijn meestal goede stoelen, maar thuis is dat vaak minder goed. Daarom hebben mensen die veel thuiswerken vaak meer rug-, nek- en schouderklachten.

Wat doe ik als ik lichamelijke klachten door mijn werk heb?

Als u lichamelijke klachten door uw werk heeft, biedt Algera gespecialiseerde fysiotherapie aan. We zijn er niet alleen om klachten te verhelpen, maar ook om ze te voorkomen. Daarnaast verzorgen we trainingen op de werkplek, voeren we werkplekonderzoeken uit en begeleiden we u bij de terugkeer naar werk na een ziekte. Ons doel is dat u optimaal kunt functioneren. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Bijna twee derde van de werknemers heeft lichamelijke klachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button