10 jaar handtherapie! Iets voor u?

handtherapie

Algera Fysiotherapie viert feest! Dit jaar bieden wij namelijk 10 jaar handtherapie aan voor mensen met hand- en polsklachten. Met succes: onze patiënten geven ons een rapportcijfer van 9,3 en ervaren dat hun klachten afnemen of verdwijnen.

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie speciaal gericht op de revalidatie van problemen aan uw hand of arm. Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van handaandoeningen, anatomie, wondgenezing, ontwikkelingen binnen de handchirurgie, het vervaardigen/aanmeten en waar nodig het bijstellen/aanpassen van (confectie-) spalken, het behandelen van blessures en aandoeningen en het herkennen van complicaties. Een handtherapeut houdt zich niet alleen met de hand bezig, maar ook de gehele arm behoort tot zijn of haar expertise.

Welke patiënten komen voor handtherapie in aanmerking?

Voor de volgende aandoeningen kunt u direct komen of door uw huisarts/specialist naar ons verwezen worden:

  • Pols- hand- en vingerletsels zonder een operatie (conservatief behandeld), zoals een breuk, een gewricht dat uit de kom is geweest, het afscheuren van een pees enzovoort;
  • Pees-, gewrichts- en zenuwletsels welke behandeld worden met een operatie, het carpaal tunnel syndroom, de ziekte van Dupuytren en andere chirurgische ingrepen aan uw hand, bijvoorbeeld na een ongeval;
  • Overbelastingsklachten en CANS (vroeger werd dit RSI genoemd) zoals peesonstekingen en peesschedeontstekingen (bijvoorbeeld een tenniselleboog, M. Quervain, trigger finger) en zenuwbeklemmingen (bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom);
  • Overige aandoeningen zoals o.a. gewrichtsslijtage en gewrichtsontsteking (artrose, reuma), neurologische aandoeningen (hemiplegie, spasticiteit), huidbeschadigingen.

Wij merken dat mensen met hand- en polsklachten steeds meer op eigen initiatief of via de arts de handtherapeut weten te vinden. Dit is belangrijk want de hand is een complex onderdeel van het lichaam en vereist een specifieke behandeling. Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen verwachten waardoor hobby’s, werk, sport of simpele dagelijkse taken weer uit te voeren zijn. Om mensen hierin te begeleiden en uiteindelijk tevreden de deur uit te zien lopen maakt ons werk erg leuk en dankbaar.

Iets voor u? Neem vooral contact met ons op via 0252 426338 of info@algerafysiotherapie.nl. Of bekijk onze website: www.algerahandtherapie.nl.

10 jaar handtherapie! Iets voor u?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Call Now Button